Rdeča luč za Tekstino

NatisniNatisni

Medij: Primorske novice Avtorji: S. R. Teme: ZPRE-1 zakon o prevzemih Rubrika / Oddaja: Aktualno Datum: 20. 11. 2015 Stran: 5

Podjetje Svila In je pri Tekstini prehitevalo

Družbi Svili In, ki je večinska lastnica ajdovske Tekstine, ne gre vse po načrtih. Agencija za trg vrednostnih papirjev ji namreč ni dovolila objave prevzemne ponudbe za Tekstino.

LJUBLJANA ► Svila In je prevzemno namero objavila konec septembra, že zdaj pa je lastnica dobrih 73 odstotkov Tekstine. Dolga leta je imela v lasti 53-odstotni delež, letos pa ga je povečala in obvladuje 73,1-odstotka ajdovske družbe.

Agencija za trg vrednostnih papirjev, ki jo je Svila In zaprosila za dovoljenje za objavo prevzemne ponudbe, je ugotovila, da je Svila In presegla dodatni prevzemni prag, ne da bi objavila prevzemno ponudbo. Po zakonu o prevzemih ne more uresničevati glasovalnih pravic iz delnic Tekstine, dokler ne proda toliko delnic, da dodatnega prevzemnega praga ne dosega več oziroma dokler ne da prevzemne ponudbe v skladu z zakonom o prevzemih. Svilo In vodi Simeon Špruk, že desetietje tudi direktor Tekstine. Družba Svila In je sicer v rokah družine Špruk. 

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.