siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 22 min 22 sec ago

V napadu z nožem v francoskih Alpah ranjenih več otrok, trije v kritičnem stanju #video

1 hour 5 min ago
V napadu z nožem v mestu Annecy v francoskih Alpah je bilo danes ranjenih sedem ljudi, od tega šest otrok. Moški, po poročanju več medijev gre za sirskega prosilca za azil, je skupino otrok, starih okrog tri leta, napadel malo pred 10. uro v parku v mestu. Najmanj trije otroci so po navedbah virov v kritičnem stanju.

Uradno je: območje evra zašlo v tehnično recesijo

1 hour 9 min ago
Območje evra je po najnovejših podatkih evropskega statističnega urada Eurostat v prvem letošnjem četrtletju zašlo v tehnično recesijo. Obseg bruto domačega proizvoda (BDP) se je namreč na četrtletni ravni za 0,1 odstotka skrčil že drugo četrtletje zapored.

Hišne preiskave v Dvorcu Rakičan zaradi domnevne zlorabe turističnih bonov

1 hour 58 min ago
Policisti in kriminalisti opravljajo hišne preiskave na sedežu podjetja javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan in v domači hiši direktorja zavoda Roberta Celca, poroča murskosoboški Vestnik. Poslovanje zavoda naj bi zaradi domnevnih nepravilnosti pri unovčevanju turističnih bonov v času epidemije covid-19 preiskovali že dalj časa.

Današnji dan posvečen Primožu Trubarju

2 hours 28 min ago
Današnji dan je posvečen Primožu Trubarju. Za spominski dan utemeljitelja knjižne slovenščine in pobudnika oblikovanja zavesti o enotnosti slovenskega kulturnega, jezikovnega in političnega prostora je bil izbran njegov domnevni rojstni datum. V državnem zboru bo kulturna prireditev, na Trubarjevi domačiji na Rašici pa literarni večer Dom v jeziku.

Arso opozarja: oranžni alarm za ta del Slovenije

2 hours 47 min ago
"Danes popoldne bodo v notranjosti Slovenije mogoče nevihte z močnejšimi nalivi," opozarjajo pri agenciji za okolje (Arso). Tudi v petek bo vreme precej nestanovitno. 

Zaradi požara v avstrijskem predoru z nočnega vlaka evakuirali 151 potnikov

3 hours 55 min ago
Na avstrijskem Tirolskem je v sredo zvečer v gorskem predoru izbruhnil požar na nočnem vlaku, ki je bil na poti iz Innsbrucka v Amsterdam. Po navedbah oblasti so zaradi požara z vlaka evakuirali 151 potnikov, med njimi jih je 33 potrebovalo zdravniško pomoč, poročajo tuje tiskovne agencije.

Svet RTVS o razpisu za predsednika štiričlanske uprave

4 hours 57 min ago
Po ponedeljkovi konstitutivni seji se bo danes znova sestal svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS). Na mizi svetnikov bo priprava razpisa za predsednika štiričlanske uprave. Seznanili naj bi se tudi z metodologijo merjenja gledanosti in poslušanosti programov RTVS ter obiskanosti spletnega portala MMC za obdobje zadnjih petih let.

Na Zpizu obravnava novele pokojninskega zakona

5 hours 1 min ago
Svet Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (Zpiz) bo danes med drugim obravnaval predlog novele zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju. Vlada je predlog v parlamentarno obravnavo poslala konec maja. Minister za delo Luka Mesec je ob tem poudaril, da sprejemajo ukrepe, s katerimi pomagajo najranljivejšim.

Rusija na haaškem sodišču: Za uničenje jezu je kriv Kijev #vŽivo

5 hours 58 min ago
Rusija je danes na Meddržavnem sodišču v Haagu (ICJ) obtožila Ukrajino, da je z obsežnimi topniškimi napadi uničila jez hidroelektrarne Kahovka v južni Ukrajini, in ob tem zavrnila trditve Kijeva, da so za to odgovorne ruske sile. Ukrajinska stran je sicer že v torek v svojem nastopu pred sodiščem Rusijo obtožila, da je ta razstrelila jez.

Našli v neurju umrlo 40-letno žensko #video

6 hours 19 min ago
V sredo so se proti večeru nad osrednjim delom države razvila močna neurja, ki so zajela predvsem območje med Domžalami, Vranskim in Trbovljami. Največ dogodkov je bilo zabeleženih na območju regijskih centrov za obveščanje Ljubljana (25) in Trbovlje (19), na območju Celja pa en dogodek, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da so osebo iz naselja Krače nad Zagorjem, ki jo je sinoči odnesel narasli hudournik, danes zjutraj našli mrtvo. 

Je to novi nevarni sosed?

Wed, 07/06/2023 - 22:20
V Avstriji in na Slovaškem imata vse večjo podporo stranki, ki sta naklonjeni Putinovi Rusiji – Avstrijska svobodnjaška stranka (FPÖ) in Smer-SD. Lahko s prevzemom oblasti spodkopljeta evropsko podporo Ukrajini? Slovaško čakajo volitve že septembra letos, naši severni sosedje pa bodo na volišča odšli najpozneje jeseni prihodnje leto.  

Ministrica Tanja Fajon pri generalnem sekretarju ZN

Wed, 07/06/2023 - 22:15
Zunanja ministrica Tanja Fajon se je danes, dan po izvolitvi Slovenije v Varnostni svet ZN za obdobje 2024–2025, srečala z generalnim sekretarjem Antoniom Guterresom, s katerim sta se na sedežu ZN pogovarjala o nadaljnjem sodelovanju med Slovenijo in ZN.

Srbska premierka ponudila odstop, Vučić napovedal možnost predčasnih volitev

Wed, 07/06/2023 - 22:02
Srbska premierka Ana Brnabić je v današnjem televizijskem nagovoru državljanov ponudila svoj odstop s položaja. Predsednik države Aleksandar Vučić je napovedal možnost razpustitve parlamenta in sklica predčasnih volitev.

Strelski napad v srednji šoli v ZDA

Wed, 07/06/2023 - 20:31
V strelskem napadu, ki se je zgodil v torek popoldne po lokalnem času na srednješolski maturitetni slovesnosti v Richmondu v Virginiji, sta umrli dve osebi, pet oseb je bilo ranjenih, poročajo ameriški mediji. Življenje sta izgubili 18-letna maturantka srednje šole Huguenot in 36-letni očim dijaka, je sporočila tudi lokalna policija.

Previdno, zaradi neurja močno oviran promet na štajerski avtocesti

Wed, 07/06/2023 - 20:12
Ponekod po Sloveniji poročajo o močnih neurjih. Zelo pestro je trenutno na območju Domžal, Vranskega in Trbovelj, poroča Meteoinfo.si. Zaradi večje količine vode na cestišču je močno oviran promet na štajerski avtocesti in regionalni cesti med Blagovico in Trojanami, sporočajo s Prometno-informacijskega centra. V Lukovici, Zagorju ob Savi in Kamniku je meteorna voda zalila več stanovanjskih objektov, v Zagorju ob Savi pa je 340 prebivalcev ostalo brez električne energije. 

Vlada o gradnji kanala C0: Ni podlage za zadržanje izvajanja projekta

Wed, 07/06/2023 - 19:18
Vlada po proučitvi dokumentacije v zvezi z gradnjo kanala C0 v Ljubljani, zlasti z vidika uporabe pravnih sredstev za zadržanje ali ustavitev gradnje ter umeščanja trase v prostor, ocenjuje, da trenutno ni podlage za zadržanje izvajanja projekta. Trenutno lahko gradnjo ustavi le investitor, v mnenju o predlogih poslancev SDS glede C0 navaja vlada.

Previdno: na gornike prežijo številne nevarnosti #video

Wed, 07/06/2023 - 18:54
Na Planinski zvezi Slovenije so pred začetkom poletne sezone v gorah opozorili na primerno opremo za obisk gora in nevarnosti, ki prežijo na gornike. Da bi bilo nesreč čim manj, se morajo v gore odpraviti le pripravljeni in primerno opremljeni.

V zavetišču Horjul zaposlenim grozil s pištolo: "Psa hočem nazaj" #video

Wed, 07/06/2023 - 18:08
Zaposlenim v zavetišču Horjul že dlje časa grozi lastnik psa, ki ga v zavetišču oskrbujejo, potem ko so ga lastniku odvzeli po odločbi veterinarja. Policija je v nekaj več kot pol leta prejela pet prijav, zoper njega pa poteka predkazenski postopek. Njegovo nadlegovanje je v začetku tega tedna poseglo tudi v varnost zaposlenih. 

Svetovni dan varnosti hrane v DZ obeležili z mednarodno konferenco

Wed, 07/06/2023 - 16:57
Svetovni dan varnosti hrane so v DZ obeležili z mednarodno konferenco, na kateri so predstavniki različnih institucij iskali skupne rešitve za izzive, povezane z varnostjo hrane. Zagotavljanje varnosti hrane je po besedah državne sekretarke Tatjane Buzeti ključno za zdravje ljudi ter prednostna naloga na nacionalni in globalni ravni.

Klakočar Zupančičeva žalostna, da je bila parlamentarna diplomacija spregledana

Wed, 07/06/2023 - 16:42
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič in nekateri poslanci so danes pohvalili uspeh slovenske diplomacije po torkovi izvolitvi Slovenije v Varnostni svet ZN. Ob tem pa je Klakočar Zupančičeva razočarana. da je bila parlamentarna demokracija ob uspehu Slovenije spregledana. "Žalosti me, da ta dimenzija diplomacije včeraj ni bila omenjena in mislim da je prav, da se to popravi," je dejala Klakočar Zupančičeva in se zahvalila vsem, ki so pripomogli k uspehu diplomatske misije. 

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.