siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 28 min 41 sec ago

Eksplozija v večstanovanjski stavbi: moški umrl

Tue, 28/05/2024 - 21:30
Gorenjski operativno-komunikacijski center so danes nekaj pred 19. uro obvestili o eksploziji v enem izmed stanovanj večstanovanjske stavbe na območju Slovenskega Javornika. Po prvih podatkih, s katerimi razpolagajo, je prišlo do eksplozije plina v stanovanju, v katerem je bil v tem času 74-letni moški, ki je zaradi posledic eksplozije na kraju umrl, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Prvak SDS Janez Janša volivce pred evropskimi volitvami nagovarja s personaliziranimi videi

Tue, 28/05/2024 - 21:04
Po e-poštnih predalih se te dni širijo videi SDS, v katerih predsednik SDS Janez Janša prejemnike nagovarja z njihovimi imeni. Prejeli so jih tudi tisti, ki niso člani stranke, saj Janša v nagovoru prejemnika prosi, naj video pošlje vsaj petim znancem. V SDS pojasnjujejo, da so osebni stik želeli prenesti tudi na digitalno kampanjo za EU volitve.

Golob o Palestini: Želimo dati jasno sporočilo celemu svetu

Tue, 28/05/2024 - 20:59
Premier Robert Golob je danes pojasnil, da se je vlada tudi zaradi dogajanja v Rafi na jugu območja Gaze odločila, da s priznanjem Palestine ne bo čakala na novo skupino držav. "Na ta način želimo dati jasno sporočilo celemu svetu, da moramo narediti vse, da na Bližnjem vzhodu najdemo trajno rešitev za mir," je dejal za TV Slovenija.

Na območju Ptuja je potekala policijska intervencija zaradi grožnje moškega z uporabo plinske jeklenke #video

Tue, 28/05/2024 - 20:46
Na območju Ptuja je moški v enem izmed stanovanjskih blokov grozil v zvezi z uporabo plinske jeklenke. Na kraj dogodka so prišli policisti, ki so moškega obvladali in preprečili nadaljnje ogrožanje življenja ljudi in povzročitve morebitne škode, so sporočili s Policijske uprave Maribor. 

Zvezdan Martić odstopil z mesta predsednika uprave RTVS

Tue, 28/05/2024 - 19:30
Zvezdan Martić je odstopil z mesta predsednika uprave Radiotelevizije Slovenija (RTVS), je sporočila TV Slovenija. Do odstopa je prišlo po številnih kritikah na njegov račun na današnji izredni seji sveta RTVS. Martić je v odstopni izjavi zapisal, da je po seji jasno, da med večino svetnikov nima več zaupanja in da to postaja ovira za delovanje RTVS.

Poziv policije za razjasnitev okoliščin nesreče z udeležbo reševalnega vozila

Tue, 28/05/2024 - 19:19
Na štajerski avtocesti iz smeri Slovenske Bistrice proti Mariboru se je danes ob 21.41 pri počivališču Polskava, kjer potekajo vzdrževalna dela, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik reševalnega vozila na nujni vožnji in neznani voznik belega tovornega vozila. Policija prosi za pomoč pri razjasnitvi okoliščin nesreče.

V raketnem napadu blizu Jemna poškodovana tovorna ladja

Tue, 28/05/2024 - 17:31
V Rdečem morju blizu Jemna je bila danes v raketnem napadu poškodovana tovorna ladja, ki tone, je sporočilo britansko podjetje za pomorsko varnost Ambrey. Dodalo je, da so jo zadele tri rakete. V klicu na pomoč so prav tako povedali, da po poškodbi tovornega prostora vdira voda in da se ladja nagiba.

Ukrajinci preizkušajo novo švedsko orožje #video

Tue, 28/05/2024 - 17:16
Med zahodnim orožjem, ki ga je dobila ali ga bo še dobila Ukrajina, so tudi švedska bojna oklepna vozila CV90. Gre za ena najsodobnejših in tehnološko najbolje opremljenih bojnih vozil na svetu. Švedi naj bi jih Ukrajincem poslali 51.

Guardian: Nekdanji šef Mosada naj bi grozil tožilki na mednarodnem sodišču

Tue, 28/05/2024 - 17:04
Nekdanji šef izraelske obveščevalne službe Mosad Yossi Cohen naj bi v preteklosti na skrivaj pritiskal in grozil nekdanji glavni tožilki na Mednarodnem kazenskem sodišču (ICC) Fatou Bensouda, da naj ustavi preiskovanje domnevnih izraelskih vojnih zločinov na palestinskih ozemljih, poroča britanski Guardian.

Mati v Italiji zaradi slabe ocene hčer pustila na avtocesti

Tue, 28/05/2024 - 16:46
Mati je svojo 16-letno hčer zaradi slabe ocene iz latinščine pustila na avtocesti pri Rimu, so danes poročali italijanski mediji. Najstnico, ki je hodila ob cesti, je kmalu zatem našla policija in jo odpeljala do policijske postaje ter 40-letno mater ovadila zaradi suma zlorabe otroka.

Papež Frančišek se je opravičil za uporabo žaljivega izraza za geje

Tue, 28/05/2024 - 16:40
Papež Frančišek se je danes opravičil za uporabo slabšalnega izraza za geje, ki naj bi ga izrekel na srečanju z italijanskimi škofi, poročajo tuje tiskovne agencije. Vatikan je danes izdal izredno opravičilo, v katerem so med drugim zapisali, da papež ni želel nikogar užaliti in se opravičuje vsem, ki bi jih uporaba izraza morda prizadela.

Psa na Reki ugriznila kača: pomoč so iskali tudi v Ljubljani, a zaman

Tue, 28/05/2024 - 16:28
Nesrečnega psa je v ponedeljek dopoldne v okolici Reke ugriznila strupena kača. Pripeljali so ga na zagrebško veterinarsko fakulteto, da bi mu vbrizgali protistrup, a ga tam žal nimajo, prav tako ne krvne protoplazme. Zdaj intenzivno iščejo donatorja. Za pomoč so zaprosili tudi fakulteto v Ljubljani. 

Po Sloveniji se že pojavljajo nevihte in nalivi, ponekod že padala sodra #foto

Tue, 28/05/2024 - 16:15
Popoldne se je predvsem v osrednji in v vzhodni Sloveniji razvilo pestro vremensko dogajanje, kar je razvidno tudi na radarski sliki padavin. V Slovenj Gradcu je padala tudi sodra oz. manjša toča. Največ udarov strel trenutno beležijo na vzhodu države, so zapisali na neurje.si.

Paradoks: stanovanja kupujejo z gotovino, hrano pa s kreditom

Tue, 28/05/2024 - 15:44
"Zgodovinarji se bodo v prihodnosti zagotovo spraševali, zakaj so ljudje v današnjih časih kupovali stanovanja z gotovino, hrano pa na kredit. To je paradoks, ki kaže na to, da je v državi velika količina denarja zunaj legalnih finančnih tokov," je 700-odsotni porast obsega gotovinskih potrošniških kreditov v Srbiji za Poslovni portal komentiral ekonomist Goran Radosavljević.

To je evropska država z največjo gostoto ruskih agentov na prebivalca

Tue, 28/05/2024 - 15:41
Švica velja za oazo ruskih agentov v Evropi. V državi naj bi delovalo okoli 80 ruskih agentov ruskih obveščevalnih služb, kot so SVR, GRU in FSB. To pomeni, da je Švica glede na število prebivalcev evropska država z največjo gostoto ruskih agentov. V Švici naj bi ruski agenti pripravljali tudi napade s strupi v drugih evropskih državah. A kot kaže, bo zdaj Švica uvedla strožjo politiko proti ruskim agentom.

Izraelski tanki vstopili v središče mesta Rafa

Tue, 28/05/2024 - 15:16
Kljub ogorčenju mednarodne skupnosti po nedeljskem napadu izraelskih sil na begunsko taborišče blizu mesta Rafa, v katerem je bilo ubitih najmanj 45 ljudi, so danes izraelski tanki vstopili v središče tega mesta na jugu Gaze, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pred sezono na hrvaških trajektih: delovne sile primanjkuje, a morajo izkrcati delavce tretjih držav

Tue, 28/05/2024 - 15:09
Na trajektih Jadrolinije ne smejo delati državljani držav izven Evrospkega gospodarskega prostora, predpisuje zakon. Na nekaterih trajektih zakona doslej niso upoštevali, zato imajo le še dva tedna časa, da izkrcajo delavce tretjih držav, poroča reški Novi List. 

Po Španiji in Norveški tudi Irska uradno priznala Palestino

Tue, 28/05/2024 - 14:15
Irska je uradno priznala Palestino, je danes sporočila vlada v Dublinu. Premier Simon Harris je ob tem izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja pozval, naj ustavi humanitarno katastrofo v Gazi. Pred tem sta Palestino danes uradno že priznali Španija in Norveška.

Goreče vozilo na primorski avtocesti

Tue, 28/05/2024 - 13:59
Na primorski avtocesti je zaradi gorečega vozila zaprt počasni pas med Senožečami in Nanosom proti Ljubljani. Na posameznih odsekih med Gabrkom in Nanosom nastajajo zastoji, pot se podaljša za okoli pol ure, sporočajo pri prometnoinformacijskem centru. 

Klakočar Zupančičeva sprejela svojce izraelskih talcev #video

Tue, 28/05/2024 - 13:58
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je danes sprejela svojce izraelskih talcev in žrtev napada palestinskega gibanja Hamas na Izrael 7. oktobra lani. Ob tem je obsodila tako napad Hamasa kot nespoštovanje mednarodnega prava in pobijanje nedolžnih ljudi. Svojci izraelskih talcev so med drugim poudarili, da ne gre za političen obisk.

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.