Policisti pri Odlazku zaradi suma zlorabe položaja

NatisniNatisni

Medij: Finance Avtorji: Dakić LanaTeme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Dogodki in ozadja Datum: 13. 12. 2012 Stran: 8

V Ljubljani, Kranju in Novem mestu so včeraj potekale hišne preiskave, domnevno v podjetjih Martina Odlazka, lastnika skupine Krater. Kriminalisti menda preiskujejo posle, povezane s podjetjema Papir servis in Lepenka.

»Sedem hišnih preiskav smo opravili na območju Ljubljane, Kranja in Novega mesta, in sicer pri fizičnih osebah in tudi na sedežih pravnih oseb. Predkazenski postopek poteka zaradi suma zlorabe položaj a,« so sporočili s policije. Pridržali niso nikogar. Gregor Repič, direktor družbe Salomon, prav tako v lasti Kraterja, je včeraj sporočil, da na Salomonu ni bilo nobene hišne preiskave.

Ovadbe proti Odlazkovim je že pred časom vložil mali delničar Lepenke Jože Prosen zaradi domnevnih nepravilnosti pri prodaji nepremičnin. Odlazekje namreč kot večinski lastnik Lepenke vse nepremičnine in proizvodnjo prenesel na Papir servis.

Piranski župan razrešil direktorja občinske uprave

Koprski policisti pa že dober teden zbirajo informacije zaradi suma kaznivega dejanja, povezanega z zaposlitvijo direktorja piranske občinske uprave Ljubiše Mihajlovida. Kot je poročal Zurnal, je piranski župan Peter Bossman Mihajlovida zaposlil kljub temu, da ni izpolnjeval pogojev. Zupan mu je pravtako brez razpisa dodelil občinsko stanovanje, ki so ga iz neprofitnega prekvalificirali v kadrovskega. Bossmanje sicervčeraj razrešil Mihajlovida, da bi omogočil policiji nemoten potek preiskave. Mihajlovic se z razrešitvijo strinja, vendar krivde ne priznava.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.