Požareport.si

Syndicate content
Zapisi iz strani
Updated: 2 min 40 sec ago

Po dolgem sprenevedanju in lažeh Golob prisiljen spregovoriti, a spet ni nujno, da je govoril resnico. Sicer je pa amater.

Wed, 29/03/2023 - 06:00

Da je Robert Robert po dolgem sprenevedanju, tudi lažeh, in nenormalnih skrivalnicah (čeprav gre za informacije, pomembne za javnost), ki se pravzaprav vlečejo že od njegove vrnitve v politiko, javno spregovoril o svojem tako imenovanem "zasebnem življenju", ki mu ga, mimogrede, pretežno itak financiramo davkoplačevalci, ni posledica dejstva, da je Golob svoje standarde tovrstnega pojasnjevanja postavil daleč pod standardi evropske politike (pri čemer je premier te svoje standarde nepojasnjevanja preprosto razširil tudi na nepojasnjevanje svojih drugih nahrbtnikov, od spornega financiranja Vesne Vuković, svojih enormnih finančnih prihodkov v državnem podjetju, famoznega romunskega bančnega računa do balkanskih poslov Gen-I), zdaj pa naj bi, nenadoma, samokritično spoznal, da to ni okej, ampak zato, ker so ga, njega in vlado, začele ubijati javnomnenjske ankete, pa je, on ali njegovi, uvidel, da je vrag vzel šalo in da nekaj pač mora(jo) storiti.

In so se odločili za piarovsko strogo kon

Skoraj vojna psihoza, objavljamo dokumente: vladni politiki kličejo ustavne sodnike, Urška Klakočar Zupančič gleda v spis

Tue, 28/03/2023 - 06:00

Vse, kar se trenutno oziroma že nekaj časa dogaja na relaciji med vladno koalicijo, "levimi" novinarskimi in drugimi aktivisti, vključno z večinskimi mediji, ter "civilno družbo", ki so praktično del vladne koalicije na eni in "desnim" vodstvom RTV Slovenija na drugi strani, je bolj ali manj zgolj v funkciji politično-medijskega pritiska na ustavno sodišče, naj vendarle zavrne ustavno pritožbo zoper famozno novelo zakona o RTV Slovenija in posledično znova uveljavi 100-odstotno politično prevlado javne RTV s strani ene politične opcije, skratka, levice.

Ker pa je ustavno sodišče, vemo, to novelo zakona delno zadržalo (z glasovanjem 5 proti 3), za zdaj pa nič ne kaže, da bi ustavno sodišče, upoštevajoč pravno argumentacijo, ustavo in znamenito evropsko konvencijo o človekovih pravicah, to svojo začasno odločitev pri dokončni - vsebinski - odločitvi zadeve bistveno spremenilo, se živčnost na strani vladne koalicije in pripadajočih struktur nenormalno stopnjuje. In zato je že možno dokazlj

Kdo je Goloba spravil na oblast, a kdo zdaj vlada: dovolili smo mu, da je premier, on pa to izkorišča. Menimo, da mora oditi.

Mon, 27/03/2023 - 06:00

Robert Golob se je pri svoji vrnitvi v politiko, ob izrazitem pomanjkanju lastnega družbenega omrežja, če odštejemo nekaj zaposlenih na Gen-I ter na skrivaj - ampak z državnim denarjem - financirano zaupnico iz novinarskih vrst Vesno Vuković, naslonil na štiri vplivne stebre, ki so ga potem tudi v resnici spravili na oblast:

- Omrežje trde tranzicijske levice, vključno z Milanom Kučanom in ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, ter pripadajoče ostanke Pozitivne Slovenije.

- Družino Kos, z Marto in Dragom Kosom na čelu, prek katerih je Golob prišel do določenih policijsko-obveščevalnih struktur in Pop TV oziroma direktorice informativnega programa Pop TV in Kanala A Tjaše Slokar Kos.

- Aleksandra Čeferina, predsednika Uefe, ki mu je - med drugim - osebno uredil podporo takrat še predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela* in medijsko-smetarskega imperija Martina Odlazka.

- In tako imenovano "civilno družbo", natančneje, petkove kolesarje in druge levičarske - ljubljanske - protestnike z

Dokumenti: ni konec, ukaz Goloba še velja, Šabeder silovito pritiska, naj direktor takoj odstopi. Zadaj pa Pohorska sekira.

Fri, 24/03/2023 - 07:00

Spomnimo: predprejšnji četrtek, 16. marca, na seji sveta UKC Maribor resda ni prišlo do zamenjave generalnega direktorja Antona Crnjaca (več na tej povezavi), menda tudi zato ne, ker se je načrtovana zamenjava prek našega portala znašla preveč pod žarometi, vendar to še ne pomeni, da je ukaz predsednika vlade Roberta Goloba (Gibanje Svoboda) preklican. Ravno nasprotno, samo taktiko so zamenjali. Aleš Šabeder, direktor urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu ter predsednik sveta UKC, naj bi sicer dan kasneje, v petek, že hotel oditi, češ, pa me zamenjajte, toda rešil naj bi ga minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, dogovorjena nova taktika pa je naslednja: Šabeder mora Crnjaca prisiliti, da odstopi sam, in zato zdaj Šabeder silovito pritiska.

Gre pa - kot smo zapisali že zadnjič - za to, da bi Golob in Loredan na funkcijo generalnega direktorja UKC Maribor vrnila Vojka Flisa, sicer neuspešnega kandidata Gibanja Svoboda za mariborskega župana (Flis je zdaj vodja svetniške

Premier in Tina Gaber Živita v Spodnji Šiški, blizu Tivolija, iz stanovanja pa se glasno slišijo balkanski narodnjaki

Thu, 23/03/2023 - 07:00

Govorice, ki že nekaj časa krožijo med dobro obveščenimi, se zdaj - očitno - potrjujejo kot točne. Da predsednik vlade in Gibanja Svoboda Robert Golob in Tina Gaber skupaj živita v Spodnji Šiški (Ljubljana), blizu Tivolija, v novejšem stanovanjskem bloku na območju Žibertove in Gubčeve ulice.

Njuno stanovanje je v tretjem nadstropju, sostanovalci pa pravijo, da se iz njega pogosto glasno slišijo "balkanski narodnjaki", ki jih sicer obožuje Gabrova.

Mimogrede, znane so govorice, da naj bi bila Tina Gaber pred leti vpletena v enega od fizičnih obračunov v Klubu 12, popularnem ljubljanskem lokalu, ki slovi ravno po tej glasbi.

Premierja Goloba "domov" pripeljejo z BMW 7, ponoči pred blokom stoji "civilni" policijski kombi, vsaj eden od varnostnikov predsednika vlade pa sedi oziroma stoji na notranjem stopnišču pred vhodom v njuno stanovanje. Sostanovalci še navajajo, da jim takšna "varnostna improvizacija" gre na živce.

Mimogrede, predsednik vlade "zasebnih zadev" ne komentira.

Cvikl na zagovoru pri guvernerju, kjer naj bi lagal. Toda Banka Slovenije še ne ve, kaj bi. Se jim ponavlja primer Bošnjak?

Wed, 22/03/2023 - 07:30

Pet dni po našem ekskluzivnem razkritju, da je ljubljanska policija na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani vložila kazensko ovadbo zoper Milana M. Cvikla, viceguvernerja Banke Slovenije, zaradi nasilja v družini, za kar državnemu funkcionarju in nekdanjemu politiku Cviklu grozi do pet let zapora (več na tej povezavi), se je vendarle oglasila tudi Banka Slovenije, vendar šele na podlagi naših poslanih vprašanj:

- Kako vodstvo BS (guverner) komentira vloženo kazensko ovadbo zoper viceguvernerja Cvikla, zlasti z vidika, da gre za sum kaznivega dejanja nasilja v družini?
- Kaj namerava vodstvo BS (guverner) v tej zvezi storiti oziroma ukrepati?

Odgovor pa takšen, pri čemer o vsebini presodite sami:

Pozdravljeni, najlepša hvala za vaše vprašanje.

V Banki Slovenije imamo ničelno toleranco do kakršnega koli nasilja. Prav tako od zaposlenih tako v službenem kot zasebnem ravnanju pričakujemo visoko mero etičnosti in osebne integritete, k čemur nas zavezuje tudi kodeks. Naslavljanje problematike ko

Ponosni politični nasledniki, ki dilajo kokain: možne tudi najsrhljivejše razsežnosti primera Kontič

Tue, 21/03/2023 - 07:00

Ni prvič, da so (mladi in nadobudni) slovenski politiki povezani z mamili. Znana je "afera Snegec", v katero so bili vpleteni člani podmladka SDS, vključno z Andrejem Čušem, kasneje poslancem SDS, danes pa predsednikom stranke Zelenih Slovenije. A tokrat, ob aretaciji Mitje Kontiča v Istočnem (Vzhodnem) Sarajevu, se je premierno zgodilo, da so organi pregona mladega pripadnika slovenske politične elite prijeli med trgovino z mamili, pri čemer je imel ob sebi najmanj kilogram kokaina in še pištolo.

Več o aretaciji Mitje Kontiča v Bosni in Hercegovini si lahko preberete tukaj.

Za Kontičevo aretacijo se je na tej strani Alp izvedelo minuli četrtek (16. marca) zvečer, ko je avtor teh vrstic na twitterju prvi povzel poročanje medijev iz BiH. Toda v nasprotju z medijsko močno razbobnano afero Snegec so nekateri večinski mediji spektakularno aretacijo Mitje Kontiča celo načrtno zamolčali in zavajajoče poročali samo o tem, da so v BiH prijeli "Slovenca M.K.", na primer 24ur.com, spletni portal n

Ironija usode: tistega novinarja, ki ga je Jure Janković ukazal ubiti, prijavi domnevno šikanirana televizijska voditeljica

Mon, 20/03/2023 - 07:00

... Jaki Elikanu. (vir: Politikis)

Anonimna spletna stran Tukaj smo (kakor Kolektiv RTV?!), ki so ga ustanovili politični aktivisti z RTV Slovenija, nekje od 15 do 20 naj bi jih bilo, suportirani iz vseh treh vladnih strank (Gibanje Svoboda, SD in Levica) in celo direktno iz Golobove vlade, vsekakor sodi med najbolj umazane, sprevržene ter nedostojne kadre in epizode spopada za prevlado in privilegije na javni RTV, kjer se politična levica na živo in mrtvo trudi znova osvojiti 100-odstotno prevlado na RTV, tisti, ki to spletno stran anonimno polnijo (pišejo), pa so, tega ni mogoče reči drugače, navadne potuhnjene novinarske reve, saj se pod svoje objave ne upajo niti podpisati. Kar je sicer del slike in prilike posameznih novinarjev, zaposlenih na RTV, ki se sicer na zunaj predstavljajo kot pogumni in kredibilni, zadaj pa pišejo in objavljajo anonimne defamacijske tekste zoper svoje sodelavke in sodelavce. Ki jih potem sami širijo po družbenih omrežjih in prek drugih medijskih hiš sprav

Policija ovadila Cvikla zaradi nasilja v družini, viceguvernerju Banke Slovenije grozi do pet let zapora?!

Thu, 16/03/2023 - 07:00

Najbrž ni nobenega dvoma, da Milan M. Cvikl (LDS, SD), danes viceguverner Banke Slovenije, sodi med najbolj razvpite politike zadnjih dvajsetih let slovenske tranzicije. A ne toliko zaradi njegove - sicer zavidljive - politične kariere, bolj zaradi njegovega "zasebnega življenja" oziroma življenjskega sloga, ki polni tudi medije.

Arhiv tega portala (vir: burno leto 2009) je dramatična zakladnica Cviklove prve ločitve z ženo Manico in sporov z obema otrokoma iz prvega zakona (eni viri pravijo, drugi, tisti "blizu Cvikla", pa to zanikajo, da mu hčerka ne pusti videti petletnega vnuka, a spor med Cviklom in njegovo hčerko naj bi izviral še iz Washingtona, kjer je Cvikl delal na sedežu Svetovne banke in ko naj bi ga hčerka zalotila v domači spalnici z žensko, ki ni bila njena mama in njegova žena), zdaj pa je Pandorino skrinjico drugega razvpitega Cviklovega zakona na stežaj odprla sama Jerca Legan Cvikl, z nedavnim intervjujem za revijo Jana, 7. februarja. Vendar tokrat z novo brutalno dim

Golob naroči Loredanu, ta ukaz naprej prenese Šabedru: ceremonija me ne zanima, spravite mi ga s poti, drugače letiš ti

Wed, 15/03/2023 - 07:00

Jutri, v četrtek popoldne, štajerska prestolnica ne bo samo prizorišče usodne seje mestnega sveta, kjer naj bi mariborski župan Saša Arsenovič zaradi spora z Gibanjem Svoboda ob napovedanih podražitvah javnih storitev ostal brez mestne koalicije (Arsenovič in premier Robert Golob sta se navidezno sprla zaradi "vrednot", a to so zgolj pravljice za naivno javnost, saj gre v resnici za spor okoli vodenja mariborskih javnih podjetij, ne samo Snage, ker naj bi Golobovi od Arsenoviča - seveda pod mizo - zahtevali kadrovsko kvoto šestih prokuristov oziroma nadzornikov), ampak tudi seje sveta UKC Maribor, kjer naj bi, čeprav tega ni na dnevnem redu, prišlo do zamenjave generalnega direktorja Antona Crnjaca.

Crnjac, četudi UKC Maribor dejansko posluje dobro, tako vsaj pričajo tekoče številke, ima namreč "dve hudi objektivni težavi": za generalnega direktorja je bil imenovan pod vlado Janeza Janše, Gibanje Svoboda pa hkrati mrzlično išče službi za njihovega poraženega županskega kandidata, kirurg

Če gre še tole skozi, potem je ta država tudi uradno kartel

Tue, 14/03/2023 - 07:00

Za osvežitev spomina: na zadnjem soočenju med Natašo Pirc Musar in Anžetom Logarjem na TV Slovenija, tik pred drugim krogom predsedniških volitev (13. novembra 2022), je NPM javno postregla z eno od svojih najbolj - za politika - neverjetnih napovedi. Da bodo njena podjetja (odvetniška pisarna Pirc Musar & partnerji, o. p., d. o .o., Ruska dača, Info hiša ...) tudi v primeru njene izvolitve za predsednico republike še naprej poslovala z državo. Ne sicer z uradom PRS, z državo pa vsekakor.

Če bi kaj takšnega, na primer, med volilno kampanjo napovedal kandidat ali kandidatka za predsednika oziroma predsednico sosednje Avstrije, ob tem pa bi se še vozil v maseratiju s tujo registracijo, bi lahko od kandidature kar odstopil.

Se spomnim, kolega Aljuš Pertinač, takrat sva soočenje med NPM in Logarjem skupaj odmevno komentirala na Odmevih, je bil šokiran nad tovrstno politično ošabnostjo NPM, hja, res, močno je zadišalo po banana republiki, in vsakemu normalnemu volivcu, državljanu, bi moralo o

Vnela se je resna vojna med Golobom in Natašo Pirc Musar oziroma Kučanom: omenjajo tri kandidatke za predsednico vlade

Mon, 13/03/2023 - 07:00

Da se je med predsednikom vlade Robertom Golobom (Gibanje Svoboda) ter njegovim najožjim krogom in predsednico republike Natašo Pirc Musar oziroma Milanom Kučanom, saj NPM ne naredi nobenega večjega koraka brez - Kučana, vnela resna zakulisna vojna, pričajo ne samo različni bolje obveščeni viri, ampak tudi neposredne informacije, ki prihajajo iz Golobovega kabineta na Gregorčičevi in urada NPM na Erjavčevi ulici. To se sicer vleče že dlje časa, eskaliralo pa je po nedavni zaposlitvi Tatjane Bobnar v uradu NPM. Medtem ko slednja po Erjavčevi in drugje veselo razlaga, kaj vse je Golob počel in želel početi na policiji, Golobova zaupnica in generalna sekretarka GS Vesna Vuković grozi, da zaposlitev Bobnarjeve je pa (bila) kaplja čez rob, karkoli naj bi že to pomenilo.

Večinski mediji o vojni med Golobom in NPM (Kučanom) sicer - še - molčijo, čeprav hkrati pridno poročajo, kako se v sosednji Hrvaški med seboj tolčeta tamkajšnji predsednik Zoran Milanović in premier Andrej Plenković?!

Vse to

Užaljeni Golob bi nehal, ker ne razumemo njegove genialnosti, a mu Tina Gaber ne pusti. Njen bivši pa: bog mu pomagaj.

Fri, 10/03/2023 - 07:00

Razočaranje nad premierjem Robertom Golobom je med tistimi "navadnimi ljudmi", ki so 24. aprila 2022, na parlamentarnih volitvah, volili Goloba in Gibanje Svoboda, izjemno. Toda strahotno razočarana je tudi levičarska in levosredinska družbena elita, a ne samo nad njegovimi javnimi nastopi, izjavami, vedenjem, ampak zlasti nad Golobovo vedno bolj očitno nesposobnostjo vodenja vlade oziroma političnega menedžeriranja.

Ko fotografija vse pove: Milan Kučan, Matjaž Han in Golob. (foto: Mediaspeed)

Toda Golob - očitno - živi znotraj vzpostavljene vzporedne realnosti (navidezne resničnosti), saj naj bi, tako naši viri blizu Goloba, razmišljal o tem, da bi najraje vse pustil, nehal, odstopil in odšel, iz užaljenosti, ker ljudje ne razumejo njegovega genija, njegove genialnosti. A mu Tina Gaber, nova zasebna spremljevalka predsednika vlade, tega ne pusti. Njegov fokus, tako isti viri, pa je prav - Tina Gaber.

Kar verjetno dokazujejo tudi naslednje tri slike iz resničnega življenja predsednika vla

Na Konjeniški zvezi totalno klanje: mama ovadenega trenerja, sporna podpredsednica in župan Velenja proti znani odvetnici

Thu, 09/03/2023 - 07:00

12. oktobra 2015, kmalu po tem, ko je bil za predsednika Konjeniške zveze Slovenije izvoljen Jožef Klavdij Novak, eden od bolj znanih odvetnikov iz Odvetniške družbe Čeferin, smo na tem portalu objavili daljši članek z naslovom "Na konjeniški zvezi je vroče. Ne Simona Dimic, žepe si je polnil prejšnji generalni sekretar." No, danes, približno sedem let in pol kasneje, pa na konjeniški zvezi ni več samo vroče, ampak - tako vsaj naši različni viri - "totalno klanje". In spet seveda volitve novega vodstva, ki jih imajo prihodnji četrtek, 16. marca, ob 17. uri v ljubljanskem hotelu M.

Tokrat se z mesta predsednice Konjeniške zveze Slovenije nepreklicno poslavlja Polona Rifelj, sicer finančna direktorica Alpine in bivša državna sekretarka v vladnem kabinetu Janeza Janše, širši javnosti pa verjetno še najbolj znana po tem, da je med razpravo v oddaji Studio City januarja 2022 povsem sesula Milana Cvikla, danes viceguvernerja Banke Slovenije. Rifljeva torej ne bo znova kandidirala, spopad za n

Logar proti Janši, Toninu, Fajonovi in Golobu, on pobira vsem: tajna anketa, ki trese sceno

Wed, 08/03/2023 - 07:30

Da Anže Logar, poraženi kandidat na nedavnih predsedniških volitvah in poslanec SDS, kraljuje v vseh - objavljenih - anketah javnega mnenja, ki merijo (ustvarjajo?!) priljubljenost posameznih politikov, že vemo, toda obstajajo tudi ankete, ki niso javno objavljene. Ker so narejene za interno uporabo, običajno za posamezne politične stranke ali vlado.

Prav tako je že jasno oziroma zelo verjetno, da bo Logar slejkoprej, če ne kmalu, pa tik pred prihodnjimi parlamentarnimi volitvami, ustanovil svojo stranko in šel z njo na volitve (vir: 5 ključnih točk Anžeta Logarja). Zato anketa, katere ključne dele objavljamo v nadaljevanju, še toliko bolj trese zakulisje politične scene. Gre sicer za anketo agencije Episcenter, datirano na konec lanskega decembra oziroma letošnjega januarja, za potrebe ene od političnih strank. In ker gre za interno anketo, je - morda prav zaradi tega - še toliko bolj zanesljiva:

- Anžetu Logarju, kot vidimo, kaže do 36 odstotkov ("verjetnost izbire"), njegov "zanesljiv

Za takšne stvari pa Golobovi res niso dobili mandata na volitvah: krožno kadrovanje osebnih frendic Emilije Stojmenove Duh

Wed, 08/03/2023 - 07:00

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh že postaja klasičen primer (ali pač simbol) tega, za kar vlada Roberta Goloba na lanskih parlamentarnih volitvah zagotovo ni dobila mandata: ne samo za odsotnost vsakršnega načrta in strategije, kaj sploh početi na ministrski funkciji, razen konzumiranja plače in pripadajočih privilegijev, ampak tudi za zasebno kadrovanje osebnih in družinskih prijateljic, frendic, čemur Golob sicer pravi "strokovna sistemizacija".

Poglejmo primer gospe Inge Kobe:

- Junija lani je gospa Kobe, po izobrazbi sicer medicinska sestra, ki se je takrat poklicno ukvarjala z izdelovanjem glinenih posod ...

Inge Kobe (vir: Twitter)

... nenadoma, čez noč, postane šefinja kabineta ministrice ESD. Viri so nam že takrat povedali, da se je to zgodilo izključno zato, ker je Kobetova osebna in družinska prijateljica ESD, za povrhu pa je zasebni partner Inge Kobe nihče drug kot Tone Kregar iz glasbene skupine Mi2 in vidni član stranke SD. Povedano drugače, ne gre več

Nova zmaga za novinarstvo, primer Arsenovič-Štandeker: vrhovno sodišče soglasno razveljavilo obsodbo Bojana Požarja

Tue, 07/03/2023 - 07:15

... in njegov dolgoletni zaupnik ter sodelavec Matjaž Štandeker. (foto: Mediaspeed)

Po nedavnem javnem opravičilu predsednice republike Nataše Pirc Musar, vključno s preklicem njenih neresničnih in žaljivih navedb na račun portala, ki ga pravkar berete (več na tej povezavi), se je zgodila še ena velika zmaga za slovensko novinarstvo. Vrhovno sodišče je namreč razveljavilo edino obsodilno sodbo zoper Bojana Požarja, ki jo je, v zadevi "Arsenovič-Štandeker", izreklo okrožno sodišče v Slovenj Gradcu (oktobra 2020), potrdilo pa višje sodišče v Mariboru (julija 2021).

Avtor teh vrstic je bil - zaradi novinarskega dela - obsojen na en mesec in petnajst dni zapora, sicer pogojno, s preizkusno dobo enega leta, in poplačilo stroškov postopka, no, zdaj pa je senat vrhovnega sodišča, pod vodstvom vrhovne sodnice Barbare Zobec, sodbi okrožnega in višjega sodišča razveljavil ter zadevo vrnil v ponovno sojenje. Odločitev vrhovnega sodišča, kjer so obe razveljavni sodbi pravno tako rekoč "raztrgali" (r

Komu se meša, ker ne obvladuje tudi Sove ter kdo in zakaj rine Damirja Črnčeca na Gregorčičevo, v Golobov kabinet?!

Mon, 06/03/2023 - 07:00

Jeseni leta 2018, ko je Marjan Šarec prevzel vodenje vlade, njegov državni sekretar za nacionalno varnost pa je "presenetljivo" postal Damir Črnčec, ga Vesno Vuković, takrat novinarka državnega Siola, ki jo je na skrivaj že financiral Robert Golob, prek državnega podjetja Gen-I (Kako si plačujejo novinarje), ni dobro prenašala, milo rečeno. Skupaj s Primožem Cirmanom (prav tako novinarjem Siola in zelo verjetnim tudi "skritim partnerjem" obvodnega podjetja Vesne Vuković) sta ga imela za janšističnega podtaknjenca, skrajnega desničarja, homofoba in rasista, potem ko se je Črnčec začel intenzivno družiti s poslovnežem Tomažem Lovšetom (vir: Razkrinkani Črnčec, ekskluzivne fotografije), pa sta ga dobesedno zasovražila. Lovše je bil namreč tisti, ki je Vukovićevo in Cirmana, poleg Suzane Rankov (Dnevnik, Siol, Providentia, d. o. o., Slovenski državni gozdovi), zaradi znane - Dnevnikove - objave policijskih prisluhov Lovšetu, povezanih s prodajo Mercatorja hrvaškemu Agrokorju, dolga leta so

Ima se za drugega človeka države: s trdo roko vodi poslance Svobode, Petra Škofic nezamenljiva, Duh Stojmenova pa na odstrelu

Sat, 04/03/2023 - 07:30

Zanimive informacije prihajajo iz Gibanja Svoboda:

- Zamenjava ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar je prva afera, ki zatresla 41-člansko poslansko skupino Golobove stranke. Takrat je šest ali sedem poslancev zahtevalo dodatna pojasnila, kaj se dogaja, zakaj nenadoma tak spopad med Bobnarjevo in Robertom Golobom, vendar je to kasneje potihnilo. A šlo je za poskus Gregorja Golobiča, da zamaje poslansko skupino GS, pravijo viri iz Golobove stranke.

Na strani Socialnih demokratov pa so Golob in njegov krog za aktivno sodelovanje pri aferi Bobnar obtožili Aleksandra Jevška, ministra za kohezijo in regionalni razvoj ter nekdanjega direktorja kriminalistične policije. Bil je - zato - celo dogovor, med Golobom in Tanjo Fajon, da pride Jevšek v poslansko skupino GS "pojasnit stvari", vendar do tega potem ni prišlo.

- Toda po aferi Bobnar je vodenje poslanske skupine dejansko prevzela nova generalna sekretarka GS Vesna Vuković, ki zdaj poslance GS "vodi s trdo roko", resda bolj od daleč, s

Spletke na Golobovem dvoru: čigava tarča je minister Boštjančič, saj Žiga Debeljak tega zagotovo ne počne na svojo roko

Fri, 03/03/2023 - 07:30

Nedavni protest sobaric hotelov Sava turizma, minuli torek na slovenski Obali, je zatresel enega od epicentrov vlade Roberta Goloba - skupino Sava, od koder prihajata ne samo minister za finance Klemen Boštjančič in del Golobove stranke Gibanje Svoboda, (prek bivše kratkotrajne stranke Jureta Lebna, imenovane Z.Dej, katere ključni zakladnik naj bi bila prav Sava in Boštjančič), ampak je tam stacioniran tudi del vplivnega omrežja tranzicijske levice, na primer Matej Narat, Savo pa danes kot večinski lastnik obvladuje država.

Toda protest sobaric za finančnega ministra Boštjančiča, četudi nekatere anonimke razvpito družbo Aktiva čiščenje (sobarice Save turizma) povezujejo tudi z njim, ni posebno nevaren, so pa zanj - verjetno - bistveno bolj nevarne spletne znotraj Golobovega dvora oziroma notranji spopadi na tem dvoru.

In kjer je zdaj tarča očitno tudi on. Poglejmo nekatere zanimive podrobnosti:

- Konec februarja 2022 vlada Janeza Janše sprejem odločitev, da se - prek Slovenskega državnega

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.